Negative Nancy & The Moodswings

De lente van 2017 ziet 6 muzikanten samenkomen, een repertoire en een ‘sound’ ontwikkelen. Vastberaden, heftig en hongerig werpen ze zich op classics en creëren eigen repertoire. Putten uit de rijke historische bronnen van Bluegrass, Country, Rockabilly en Irish Folk.

Tess , vocals & vibes
Wiebke , fiddle & vocals
Tinus , banjo
Lars , contrabas & vocals
Piet , gitaar
Sam , mandoline & vocals


2 jaar rijpte Nancy op Kempische plattelanden, eeuwig al de noordelijke thuishaven van Belgische Bluegrass geweest. Ze vond een mol met een bas, rechtop en rechtuit, met gedreven tenorstem. Als vanzelf dook een banjoman op, rauw zoals het hoort. En even moeiteloos was daar plots een fiddler. Noem een fiddle nooit ‘viool’. Ze moet tranen uit de wolken huilen, als zoete regen. Ontbreekt nog een hese mandolinespeler? Zelfs die snel gevonden - alles leek wel voorbestemd. Nu nog een rock & rollende gitaar, en klaar. The Moodswings zijn geboren.

Samengebracht door toeval. Vele bus- en treinritten later vonden hun stemmen mekaar. Werden hun instrumenten een sound. Een rauw en ongecompliceerd geheel, dat trilt van opwinding. De maskers vielen. Het doel werd duidelijk.

Klaar voor jouw podium. Ben jij klaar voor hun puur verhaal van een door Bluegrass aangedreven akoestisch rockende klankenwereld?