ROCK-IT

Robert Van Yper, auteur van de standaardwerken ROCK IT en LENNON (uitgeverij Epo) is beschikbaar voor LEZINGEN, rijk geïllustreerd met beeldprojectie en klankfragmenten.

In "Rock it!!! - een race met de Duivel" vertelt Robert Van Yper het ontstaan en de verbazende geschiedenis van de Rock and Roll.
Hedendaagse begrippen als 'R&B' bleken al in de jaren 1940 te bestaan. We vernemen waar die gekke term 'Rockabilly' vandaan komt. Dat stagedivers al in 1930 bestonden. Dat Country Music ten onrechte met 'cowboys' geassocieerd wordt. Dat Rock Around the Clock niet van Bill Haley is, en eigenlijk zelfs geen Rock and Roll genoemd mag worden.
Rock it is het enige boek dat de zwarte èn blanke roots ongegeneerd naast elkaar plaatst als de allereerste 'interculturele wereldmuziek'. Met soms euforische, maar vooral ook tragische details over de helden en antihelden van oude Hillbilly Music, Blues, Boogie Woogie, Cajun, Gospel... Dit alles in Amerika, waar na WOII de allereerste 'tienerrevolutie' ontstaat. En waarom net déze muziek daar de woelige soundtrack voor levert. De duistere rol van platenfirma's. In 1954 het shockerende fenomeen Elvis Presley. Niet als begin zoals altijd beweerd, maar net als ultiem eindproduct van deze wilde geschiedenis.


Voor meer info: download de pdf